Feeds:
Posts
Comments

Archive for July 5th, 2009

Di atas ada enam keping gambar pengantin…

Tengahari tadi jengkol sms. Dia cakap pukul 3ptg ada model dekat rockgarden. Aku tesadar saja dari tidur terus siap2 takut lambat. Pukul 3 lebih, tiba saja dekat rockgarden ajim orang pertama sampai. Kesian dia tunggu lama. Sementara tunggu model dan sifu mirul sampai, aku, jengkol dan ajim pegi pekena cincau susu dan makan apa yang patut. Tak berapa lama lepas tu sifu mirul pon sampai. Jam dah dekat pukul 4ptg. Tapi model tak sampai2 lagi. Aku dengan budak2 ni pun terus menunggu model yang belum tiba. Tunggu punya tunggu model tak sampai2, tapi hujan yang sampai. Aduh!!!. Jam dah pukul 5ptg, hujan mula reda, model pulak tak sampai2. Tengah syok borak2 sambil menunggu model, tiba2 aku ternampak ada photographer sedang ambik gambar pengantin diatas bukit. Aku pon saja click2 dari jauh nak tengok sapa. Sekali dia perasan da!!! Dia pon click2 juga nak tengok sapa agaknya. Lepas saja dia click2, dia panggil aku n budak2 ni. Ajim beria2 nak pegi, budak2 ni follow je. Tiba2 saja dekat photographer tu, pakciknya jengkol la pulak. Dia pon terus ajak budak2 ni join click2 gambar pengantin dia. Budak2 ni memang tengah bosan jadi layankan saja la. Lepas abis click2 gambar pengantin. Pakcik jengkol ajak budak2 ni pegi minum2. Mula2 macam malas, sebab sebelom tu dah banyak sangat minum. Tapi otai punya pasal layankan saja la. Sambil minum2 banyak juga yang di borakan. Borak punya borak jam dah dekat pukul 7ptg. Semua dah nak gerak balik rumah. Dah nak magrib dah weh!!!. Baru saja nak gerak model pon sampai. Model cakap sorrylah ada masalah sikit tadi. Nak buat macam mana kan. Takkan nak marah pulak. Nak click2 pon dah nak magrib. Nasip dapat juga click2 gambar pengantin sikit untuk tatapan ko orang semua. Apa pon terima kasih kepada pakcik jengkol. Selamat pengantin baru kepada pengantin, semoga bahagia hingga ke anak cucu. Kepada model pulak jangan bimbang minggu depan boleh click2 kan… 🙂

Atas ni ada 2 keping gambar model yang tak jadi bergambar… hehehe…

P/s : mintak maaflah sebab ayat agak tunggang tebalik. aku tak pandai mengarang sebenarnya. apa pon tak salah mencubakan :p

Name : Azizi Liow
Mobile : 016-6338819
Email : service@aziziliow.com
Website : http://www.aziziliow.com
Flickr : http://www.flickr.com/photos/aziziliow
Ym : mirchelp32
Msn : duke_webnet@hotmail.com
Mirc : #zero

Read Full Post »

Untuk tempahan dan pertanyaan sila hubungi saya di:-
Name : Azizi Liow
Mobile : 016-6338819
Email : service@aziziliow.com
Website : http://www.aziziliow.com
Flickr : http://www.flickr.com/photos/aziziliow
Ym : mirchelp32
Msn : duke_webnet@hotmail.com
Mirc : #zero

Read Full Post »